Mondea wordt Mitopics

23/06/2020

Beste relatie.

De start
In 2000 startte ik samen met Arjen Joosse ons bedrijf Mondea. We ondersteunden “brick & mortar” bedrijven bij het implementeren van nieuwe technologie. We ondersteunden “nieuwe technologie” bedrijven bij het ontwikkelen van producten en diensten die waarde toevoegden.

De peilers
We bouwden het bedrijf op drie belangrijke peilers: geen kantoor, geen medewerkers op de loonlijst en vanaf het begin substantiële aandacht voor charity (tegenwoordig MVO genoemd).

Inmiddels zijn we 20 (!) jaar verder. Er zijn wisselingen geweest qua aandeelhouders. De dienstverlening is langzaam verschoven naar het zijn van specialist op het kruispunt van IT, Logistiek en Change Management.

De drie peilers zijn goeddeels overeind gebleven. En waren we toen onze tijd ver vooruit, inmiddels is deze manier van werken voor veel ondernemingen gemeengoed geworden.

Het netwerk
Door de jaren heen hebben we vele bedrijven en organisaties, zowel klein als groot, in uiteenlopende sectoren mogen ondersteunen bij het oppakken van hun uitdagingen.

We hebben fantastische projecten mogen doen voor zowel profit als non-profit organisaties.

Ook onze charity projecten, met als hoogtepunt het werk voor Voedselbanken Nederland rond ons 10-jarig bestaan, zal ik niet snel vergeten.

Het Mondea netwerk is enorm gegroeid en persoonlijk heb ik vele warme contacten opgebouwd die mij zeer dierbaar zijn.

De transformatie
Na 20 jaar is het voor Mondea en voor mij persoonlijk ook tijd voor verandering.

In het afgelopen jaar heb ik mogen proeven aan het overdragen van kennis via het hbo-onderwijs en het weer bezig zijn met datgene waar ik mij carrière ben begonnen: toegepast onderzoek.

Na ampele overwegingen heb ik besloten dat dit is waarop ik mijn weg wil vervolgen: al die ervaringen, al die verhalen, al die gebeurtenissen van de afgelopen 25 jaar die in mijn rugzak zitten, gaan inzetten om een nieuwe generatie logistiek managers op te leiden. Logistiek managers met aandacht voor ICT en aandacht voor change management.

En tegelijkertijd zal ik actief blijven als adviseur en coach om managers, ondernemers en ondernemingen te helpen met het afpellen en oplossen van hun uitdagingen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En juist die kruisbestuiving is wat het erg interessant maakt voor alle betrokkenen.

Mondea wordt Mitopics
Het Mondea netwerk laat ik niet achter. Integendeel. De Mondea dienstverlening op het snijvlak van logistiek, ICT en change management is voor veel van de Mondea relaties op dit moment actueler dan ooit.

Het doet me dan ook veel deugd te kunnen aangeven dat Mondea en haar dienstverlening met heel veel vertrouwen is ondergebracht bij Mitopics (www.mitopics.nl).

Met Reinold van Bruggen, directeur Mitopics, heb ik constructieve en waardevolle gesprekken gevoerd over het onderbrengen van Mondea.

De belangrijke normen en waarden die ten grondslag liggen aan het succes van Mondea, behoren ook tot het hart van Mitopics. De relatie is niet nieuw. Mondea en Mitopics hebben in het verleden al meermaals met elkaar samengewerkt.

De dienstverlening van Mondea is bij Mitopics in zeer goede handen. Voor het oppakken van de vraagstukken op het kruispunt van Logistiek, ICT en Change Management kan ik Mitopics derhalve van harte aanbevelen.

Mitopics / Hogeschool Utrecht / Kei & Co.
Om continuïteit te bieden aan de klanten van Mondea en om nieuwe uitdagingen op te pakken, zal ik als associate bij Mitopics betrokken blijven.

Als docent / onderzoeker verbonden aan de Hogeschool Utrecht en manager van het kennisDC logistiek van de regio Utrecht, zal ik actief blijven in mijn netwerk.

Als coach en adviseur vanuit mijn eenmanszaak Kei & Co. werk ik aan persoonlijke en zakelijke verbeter vragen.

Bedankt!
Ik wil je buitengewoon hartelijk bedanken voor vele jaren plezierige contacten en samenwerking.

Wat mij betreft zetten we echter geen punt, maar een komma.

Na 20 jaar ronden we een deel af. Een nieuw deel volgt.

En ook in dit nieuwe deel investeer ik graag in ons contact en de meerwaarde die het voor ons beide kan opleveren.

Wordt vervolgd!

Hartelijke groet,

Arjen Wierikx