Pragmatisch • Duurzaam resultaat • Duidelijke aanpak » Ontdek de uniciteit van Mondea

Optimaliseren bestaande ERP systemen

Dat je meer kunt halen uit je ERP-systeem, geldt voor bijna 80% van de installaties.
Het is een bekend gegeven dat de gemiddelde MKB-organisatie niet meer dan 10% van de aangeboden functionaliteit van een ERP-pakket gebruikt.

Is dat erg?

Nee natuurlijk niet. Zolang het pakket doet wat het moet doen, de in gebruik zijnde functionaliteit aansluit bij de processen en de gebruikers tevreden zijn, is er niets aan de hand.

Als echter de processen haperen en er geklaagd wordt over het gebruik van de software dan is het legitiem om de vraag te stellen hoe dat kan.

Vaak krijgt de software “de schuld” en wordt al snel uitgekeken naar vervanging.

En dat is jammer.

Door de waarom vraag te stellen en de haperingen af te pellen komen vaak oplossingen bovendrijven die én het gewenste resultaat opleveren én forse investeringen in tijd en geld voorkomen.

Samen met subject matter experts kijkt Mondea naar processen, systemen en medewerkers en ontdekken we vrijwel altijd hoe je meer uit het systeem kunt halen, zonder veel geld te investeren. We doen suggesties om aanpassingen te doen in het systeem, maar mogelijk ook in de processen en/of de werkinstructies. We beoordelen structuur, integriteit en volledigheid van de masterdata. We begeleiden de gewenste verandering en nemen pas afscheid als we zien dat deze daadwerkelijk beklijft.

Terug naar het overzicht.